NORDISKE SERIEDAGER AWARDS

Nordiske Seriedager Awards er en kritikerpris som har som formål å hedre og sette fokus på de skandinaviske TV-seriene som har utmerket seg mest det siste året.

Både de nominerte og vinnerne stemmes frem av tolv profilerte TV-anmeldere fra de største mediehusene i Skandinavia.

Prisen ble for første gang delt ut i 2016. Da var det dramaserien Skam og komiserien Dag som stakk av med prisene. I fjor gikk prisene nok en gang til Skam og for første gang til danske Ditte & Louise.

Prisene for 2018 deles ut på Røverstaden ved Vika kino i Oslo torsdag 27. september.

Prisutdelere er Marta Kauffman og Jeremy Podeswa.

Årets nominerte

Beste dramaserie:

  • Liberty (DR, dansk)

  • Herrens veier (DR, dansk)

  • Bonusfamilien (sesong 2, SVT, svensk)

  • Broen (sesong 4, SVT/DR, svensk)

  • Heimebane (NRK, norsk)

  • En natt (NRK, norsk)

Beste komiserie:

  • Labans jul (DR, dansk)

  • Grotescos sju mästerverk (SVT, svensk)

  • Stories from Norway (TVNorge, norsk)

Last ned pressemelding her (PDF)

Anders Baasmo Christensen og MyAnna Buring spiller hovedrollene i En natt, som er nominert til beste dramaserie Under Nordiske seriedager.

Anders Baasmo Christensen og MyAnna Buring spiller hovedrollene i En natt, som er nominert til beste dramaserie Under Nordiske seriedager.

Juryen

Danmark: Nanna Rasmussen (Jyllandsposten), Kristian Lindberg (Berlingske Tidende), Henrik Palle (Politiken), Henrik Quetisch (Extra Bladet).

Sverige:  Mattias Bergqvist (Expressen), Elias Björkman (Svenska Dagbladet), Sandra Wejbro (Aftonbladet), Ida Kjellin (ETC.se).

Norge: Øyvor Dalan Vik (Dagens Næringsliv), Steffen Stø (Serienytt.no), Sigurd Vik (NRK), Cecilie Asker - juryleder (Aftenposten).

Slik fungerer nominasjonsprosessen

Jurymedlemmene har sammen nominert de beste seriene fra sine egne land, med utgangspunkt i alle dramaproduksjoner som er publisert mellom juli 2017 og juli 2018. Både helt nye serier og nye sesonger av eksisterende kan nomineres.

En forutsetning er at den nominerte serien eller sesongen har hatt urpremiere på en TV kanal eller en strømmetjeneste tilgjengelig i sitt opprinnelsesland i løpet av denne perioden.

Dette har de gjort ved å plukke ut de tre seriene i hver kategori som den enkelte jurymedlem mener er best, og gitt dem en poengsum mellom 1-3, hvorav 3 er høyeste poengsum. Poengene blir deretter slått sammen, og de to dramaseriene og den komedien som får høyest poengsum samlet i hvert land blir den nominerte fra det respektive land.

Med norske, danske og svenske serier nominert i begge kategoriene velger alle tolv jurymedlemmene sine favoritter ved å rangere de nominerte fra 1-3, hvorav 3 er beste poengsum. Serien i hver kategori som får høyest poengsum vinner.