Back to All Events

Pax Soprana. Is The Sopranos still magic - 20 years after?

Den nye tv-alderens hærfører var en tjukk, deprimert familiemann fra forstaden. Det er 20 år siden den første episoden av The Sopranos ble vist, og det kulturelle og litterære liv har ikke vært det samme siden. Finnes det gode grunner til å se samtlige 86 episoder enda en gang? -Ja, sier Erik Bjerck Hagen. Foredraget er basert på hans egen kronikk i Morgenbladet. 

Erik Bjerck Hagen er professor i allmenn litteraturvitenskap ved universitetet i Bergen, og har gitt ut flere bøker. 

Sesjonen er på engelsk.

ENGLISH:
The commander of a new age in TV was a fat, depressed, suburban family man. Since the premier twenty years ago “The Sopranos” have changed the cultural landscape and had an enormous impact on TV as a medium. Are there still good reasons to see all 86 episodes again? Yes, says Erik Bjerck Hagen. The lecture is based on his own article in Morgenbladet.

Eirik Bjerck Hagen is a professor at the Department of Linguistic, Literary and Aesthetic Studies at the University of Bergen and has published several books.

This session is in English.

Tilbake