Y

Program

Teatersalen

Clash of the Titans: Strømmekrigen anno 2021
Sted: Teatersalen

Del 1: Rapport fra det internasjonale strømmemarkedet

Hva gjør de store og hvordan er konkurransesituasjonen akkurat nå? Andreas Seierstad er publiseringssjef i NRK Super og følger med på det store bildet. Han gir en statusrapport fra det internasjonale strømmemarkedet.  

Del 2: The New Kid on the Block: Paramount +

Ferske Paramount+ må spise markedsandeler fra etablerte strømmetjenester. Hvordan ønsker de å posisjonere seg? Nordisk direktør Jesper Dahl lar oss vite mer om nykommerens plan for å lykkes – og hvorfor tjenesten allerede neste år skal skifte navn til SkyShowtime.

Moderator er Anders Veberg, journalist i Aftenposten.

09.00-09.40

09.40-10.00 PAUSE

Alt du trenger å vite om norsk seriepublikum - på 40 minutter
Sted: Teatersalen

Del 1: Hvordan velger norske seere?

Alle drømmer om å knekke koden til det store publikum. Folkene i NRK Analyse kombinerer kjølig analyse med varmt innsiktsarbeid. I denne sesjonen deler de raust fra harddiskens varme episenter.  

Iacob Christian Prebensen er kvantitativ analytiker og dekoder tall, mens Vegard Tveito er kvalitativ analytiker og snakker med folk for å finne ut hvorfor de gjør som de gjør. Begge har ansvar for drama-sjangeren. Møt serieanalysenes Sherlock Holmes & Dr. Watson.   

Del 2: 4 påstander om dramaserier som (kanskje) ikke helt stemmer

Alle mener noe om dramaserier, og alle mener noe om hvordan folk liker å konsumere innhold. Hva med at vi prøver å rydde litt i det rotete medielandskapet vi befinner oss i, slik at det er noen færre ting å lure på, og mer tid til å dyrke frem de gode innholds ideene? Jørgen Svennevig er planansvarlig for strømmetjenesten NRK TV. I denne sesjonen kommer han med de fire påstandene om dramaserier han har hørt oftest de siste to årene. Og vil undersøke om de stemmer eller ikke.

10.00-10.40

10.40-11.00 PAUSE

Slik gjorde han sjakk sexy - møt produksjonsdesigneren bak Queen's Gambit
Sted: Teatersalen

Tidligere i år satt seere verden over klistret foran skjermen og så en dramaserie om, av alle ting, sjakk! Uli Hanisch og teamet hans skapte en verden som ikke bare ga deg lysten til å ville reise, innrede huset ditt på nytt og skifte garderobe. Men du gikk jaggu og meldte deg på et kurs i sjakk! Hanisch har tatt seg noen dager fri fra produksjonen av Babylon Berlin for å fortelle om den noble kunsten å designe autentiske og innbydende miljøer. Moderator: Eli Bø

11.00-12.00

12.00-13.00 LUNSJ

Unge strømmere: Hvem er de og hvordan nå dem?
Sted: Teatersalen

Strømming endrer film- og tv-bransjen, og unge blir gjerne fremstilt som de ivrigste strømmerne. Hvilke forestillinger om unge strømmere er rådende i den norske mediebransjen, og hvilke strategier tar bransjen i bruk for å nå dem? Innlegget baserer seg på en intervjustudie blant 39 norske ledere og beslutningstakere fra musikk, film, tv og bokbransjen, inkludert 16 informanter fra film og tv-bransjen.

Ved medieforsker Vilde Schanke Sundet, UiO. Sesjonen er på engelsk.


13.00-13.40

13.40-14.00 PAUSE

Headhunta til Hollywood: Derfor lykkes nordmenn i utlandet
Sted: Teatersalen

Visste du at store internasjonale serier som The Walking Dead, Your Honor, A Very British Scandal, Behind Her Eyes, Grey’s Anatomy, Black Mirror og Young Royals har hatt norske regissører? Den norske film- og tv-suksessen har utvidet nettverket til norske filmarbeidere og gitt flere muligheten til å jobbe med internasjonale produksjoner. Magnus Martens, Erika Calmeyer og Anne Sewitsky har alle hatt stor suksess utaskjærs og skal i denne sesjonen forklare hvorfor norske regissører er hottere enn noen gang.

Moderator: Jakob Berg, NFI.





14.00-14.40

14.40-15.00 PAUSE

EXIT: bærre lækkert!
Sted: Teatersalen

Exit har en design og et visuelt uttrykk som ser både «dyrt og deilig» ut. Dette til tross for at serien er laget for et relativt nøkternt budsjett.

Filmfotograf Pål Bugge Haagenrud viser eksempler og forteller om hvordan han planla og gjennomførte foto-jobben på denne suksess-serien.







15.00-15.40

15.40-16.00 PAUSE

Friends på fest med Generasjon Z
Sted: Teatersalen

Serien om de seks vennene omfavnes av stadig nye generasjoner.

Hvorfor er serien fortsatt elsket av et publikum som ikke engang var påtenkt på 90-tallet?

Hva er koden til denne tidløse megasuksessen? Medieviter og førsteamanuensis Kai Hanno Schwind gir svar i foredraget basert på boken “Friends - a reading of the Sitcom”








16.00-16.40

Kinosal 1

Trailerfest 2021!
Sted: Kinosal 1

Bli oppdatert på seriehøsten og våren 2021/2022!

Hvilke serier kommer du til å elske fremover? Og hvilke serier vil bli de store snakkisene utover høsten, vinteren og våren? Vi har fått kloa i eksklusive og unike klipp fra kommende norske serier – rykende ferske fra klippebordet.

Presentert av:  Jakob Berg













09.00-09.40

09.40-10.00 PAUSE

Info kommer
Sted: Kinosal 1

Info kommer.















10.00-10.40

10.40-11.00 PAUSE

Borgen er tilbake: Adam Price i samtale med Frithjof Jacobsen
Sted: Kinosal 1

Etter over 10 år er den populære danske politiske dramaserien tilbake med fjerde sesong. Serieskaper Adam Price er en bauta i nordisk serie-sammenheng med titler som Ragnarok, Nikolai & Julie og Anna Pihl på merittlisten. Med politisk redaktør i Dagens Næringsliv som samtalepartner, dypdykker vi inn i Borgen og politisk drama mens vi venter på comebacket til tidligere statsminister Birgitte Nyborg & co.















11.00-12.00

12.00-13.00 LUNSJ

Pørni scene for scene
Sted: Kinosal 1

Anmeldere har trillet terningkast 6, Viaplay har meldt om gode tall og publikum har ledd og grått med Pørni. Det er ingen tvil om at Henriette Steenstrup har truffet en nerve med serien hun både har skrevet og spiller hovedrollen i. Vi skal nerde hardt med en av scenene fra serien sammen med Henriette og produsent Ida Håndlykken Kvernstrøm. Moderator er Joachim Førsund.















13.00-13.40

13.40-14.00 PAUSE

Jakten på NRKs beslutningsprosesser
Sted: Kinosal 1

Kan produsent Synnøve Hørsdal finne ut av NRK's beslutningsprosesser i løpet av en 45 minutters samtale med dramasjef Ivar Køhn? Synnøve Hørsdal fra Maipo forsøker å finne ut av alt hun ikke forstår om NRK prosesser og beslutningsrutiner. Dramasjef Ivar Køhn forsøker å svare. De er gamle kolleger, men nå sitter de på hver sin side av bordet. Dette er samtalen ingen produsent har råd til å gå glipp av.















14.00-14.40

14.40-15.00 PAUSE

Helt ærlig: Tre ting jeg har lært
Sted: Kinosal 1

Et utsøkt knippe bransjefolk: manusforfatter, serieskaper, produsent, regissør og skuespiller deler erfaringer fra 2021. På godt og vondt.

Moderator: Nora Ibrahim, utviklingsprodusent i Oslo Company















15.00-15.40

15.40-16.00 PAUSE

Dramasjefenes Toppmøte
Sted: Kinosal 1

Vår faste og populære sesjon med de mektigste innen seriebransjen i Norge. Mange har lyst på et dypdykk inn i hodene på denne gjengen. Denne gangen er det produsent og gründer Trond Kvernstrøm som skal stille spørsmålene vi alle lurer på.

Medvirkende: Ivar Køhn NRK, Rasmus Øien Discovery, Alice Sommer TV2, Christopher Haug HBO og Camilla Rydbacken Viaplay















Vision care, Clothing, Forehead, Glasses, Nose, Cheek, Smile, Chin, Eyebrow, Eyewear

16.00-16.40

Salongen

Hvordan selge din serie - et kræsjkurs i effektiv key art
Sted: Salongen

For at innholdet ditt skal bli valgt i et tøft strømmemarked, er gode bilder og inspirerende tekster nødvendig. Men hvordan selger du inn serien din best mulig? NRKs bildesjef Reuben Sletten har i mange år vært ansvarlig for key art i NRK TV og deler sine beste triks for at nettopp din serie skal få seeren til å trykke play-knappen.















09.00-09.40

09.40-10.00 PAUSE

Hva vil produksjonsselskapene ha av kanalene?
Sted: Salongen

Hvordan kan samspillet mellom serieskapere, selskaper og kanal bli bedre? Selskapene skal leverer kvalitet på skjermen, men leverer kanalene tilsvarende kvalitet i beslutningsprosessene? Produsent Vegard Stenberg Eriksen har invitert to andre produsenter for at de sammen skal finne noen nøkkelpunkter. De håper at kanalene sitter i salen og tar gode notater. Denne sesjonen er også et oppspark til Drama sjefenes toppmøte som kommer senere på dagen.

Moderator: Melike Leblebicioglu Kaveh, drama produsent og manusredaktør i P3.


Deltagere: Vegard Stenberg Eriksen, produsent i Monster. Anne Kolbjørnsen, produsent i Anagram. En produsent TBA.
















10.00-10.40

10.40-11.00 PAUSE

Grønt grep  - hvordan gjør vi det
Sted: Salongen

For to år siden ble klimamanifestet vedtatt på Oslo seriedager:  Vi slo fast at film- og tv bransjen aktivt måtte bidra til å nå FNs klimamål, og starte arbeidet for grønn produksjon umiddelbart.  Siden den tid har bevisstheten om grønn produksjon økt betraktelig, og flere selskaper har nå egen strategi og egne tiltak for en bærekraftig produksjon.  Men det er mange utfordringer.  Representanter fra Babusjka, Fremantle, Tordenfilm og Strix forteller om sine erfaringer og utfordringer med grønn produksjon - og hvilke krav de vil stille fremover.















11.00-12.00

12.00-13.00 LUNSJ

Thank you for the music: ABC til musikkbruk i serier
Sted: Salongen

Musikk, viktigere enn noensinne. Hvorfor? Hvordan sørger du for best mulig bruk av musikk - både med tanke på det kreative og det forretningsmessige? Er rammeavtaler plankekjøring eller risikosport? Hva skjer med musikken når serien skal eksporteres?

Vi deler erfaringer og viser eksempler fra inn- og utland på både best practice og potensielle feller. Joachim Alte i Ekko Agency ser nærmere på hvordan musikk kan både løfte produksjonsverdi og styrke merkevare.

Moderator: Jakob Berg, NFI















13.00-13.40

13.40-14.00 PAUSE

Hvordan treffe hjertet med musikk?
Sted: Salongen

Hvordan treffe en ung målgruppe midt i hjertet med musikk? Og hvordan skape, forsterke og snu stemninger uten bruk av komponist? Christine Heitmann forteller om musikk-dogmene i Petre-serien «17» og hvordan de måtte jobbe smart og annerledes med musikken.















14.00-14.40

14.40-15.00 PAUSE

Et møte med Handmaid´s Tale-regissør Kari Skogland
Sted: Salongen

Norskættede Kari Skogland er blant Hollywoods mest erfarne og respekterte regissører. Tidligere i år var hun regissør og eksekutiv produsent av Marvel-serien Falcon and the Winter Soldier, og på cv-en står blant annet Boardwalk Empire, The Americans, House of Cards og The Handmaid's Tale. I en eksklusiv sesjon ser vi nærmere på Skoglands karriere og får vite hva hun mener kjennetegner god historiefortelling.
















15.00-15.40

15.40-16.00 PAUSE

Hemmeligheten bak Mare of Easttown
Sted: Salongen

HBO-serien Mare of Easttown ble hyllet for sin skildring av en drapsetterforskning i en sliten amerikansk småby. Kritikerne trakk særlig fram måten serien kombinerte opprullingen av en krimgåte med et nært portrett av en plaget etterforsker. Serien ble nominert til hele 16 Emmy-priser - to av disse gikk til klipper Amy E. Duddleston. I denne sesjonen forklarer hun hvordan man finner den perfekte balansen mellom krimserie og familiedrama. Moderator er klipper Morten Rønningen fra NRK.















Facial expression, Dress shirt, Street fashion, Clothing, Outerwear, Shoulder, Smile, Neck, Sleeve, Collar

16.00-16.40

Ingensteds

Lyddrama, historiefortelling for øret
Sted: Ingensteds

Publikum vil ha lyd på øret. Og mange nye aktører har meldt seg på i konkurransen om lytternes oppmerksomhet. Men hva skjer egentlig der ute? Hva vil det si å skrive for lyd? Og kan tv-folk lage lyddrama?

Sjef for Lyddrama i NRK, Gunhild Nymoen, og produsent for lyddrama i NRK, Ingrid Torjesen, spiller klipp og ser på det store lyd-bildet.


















09.00-09.40

09.40-10.00 PAUSE

Kreative samarbeid: Hvordan jobbe i tospann?
Sted: Ingensteds

Bak flere suksessfulle norske serier står det serieskaper-duoer: Siv Rajendram Eliassen og Anna Bache-Wiig har et langvarig samarbeid og står blant annet bak “Heksejakt” og “Frikjent”, mens Sara Johnsen og Pål Sletaune er serieskaperne av den kritikerroste serien “22. juli”. De deler sine erfaringer om hvordan det er å jobbe i slike kreative konstellasjoner og arbeidsprosesser: Hvordan er arbeidsfordelingen? Hvordan løser man uenigheter? I hvilke situasjoner har det vært ekstra verdifullt å ha et slikt samarbeid?

Moderator: Journalist i Aftenposten



















10.00-10.40

10.40-11.00 PAUSE

Case study: Jordbrukerne
Sted: Ingensteds

Mer info kommer.




















11.00-12.00

12.00-13.00 LUNSJ

Case Discovery fra The Oslo Company
Sted: Ingensteds

Mer info kommer.




















13.00-13.40

13.40-14.00 PAUSE

Kjære landsmenn: Hvordan skape et royalt humordrama
Sted: Ingensteds

I høstens nye dramakomedie på TV 2 gir Atle Antonsen og Ine Jansen liv til et kongepar som må sjonglere synkende popularitet i folket og familielivets hverdagslige utfordringer. Atle Antonsen (Kong Johan), Ine Jansen (Dronning Isabella), Pål Huuse (produsent) og Hallvar Witzø (regi) deler erfaringer med å skape et nytt humorunivers. Hvordan balanserer man troverdig relasjonsdrama og humor? Hvordan skaper man humorkarakterer vi blir glad i? Hvor langt kan man dra ting og fortsatt ha troverdighet?

Moderator: Asbjørn Slettemark.





















Shoulder, Beard, Neck, Sleeve, Textile, Waist

14.00-14.40

14.40-15.00 PAUSE

Seriekritikere på grillen
Sted: Ingensteds

Mer info kommer.




















15.00-15.40

Black, White
Logo, Text, Font
Black, White
Black, White
Logo, Font, Text
Black, White
Graphic design, Text, Logo
Full logo_hvit.svg

Vega Scene // ingensteds
30. september 2021

Full logo_hvit.svg