Back to All Events

Ekte drama: Hva kan fiksjonen lære av reality-sjangeren?

Ekte drama: Hva kan fiksjonen lære av reality-sjangeren?

Kardashian-familien har blitt et verdensfenomen. Serier med “ekte relasjonsdrama” som Bloggerne, Love Island og Team Ingebrigtsen går som hakka møkk. Hva er det som er så appellerende med denne sjangeren? Hvilke fellesnevnere har dokusåpen dramaturgisk med fiksjonsserien? Og hvordan oppleves det egentlig å bli en “karakter”? 

Vi samler Linnea Myhre (anmelder og deltaker i Bloggerne), Sophie Elise Isachsen (forfatter og TV-personlighet), Emmeline Berglund (manusforfatter Hjerteslag og Paradise Hotel), Vegard B. Normann (Prosjektleder TV 2 og dokusåpe-nestor) til en prat.

Moderator: Ingvill Dybfest Dahl (Journalist og anmelder i VG)

ENGLISH:
The Soap Opera is Dead. Long Live Reality TV!
The Kardashians have become a global phenomenon and reality TV shows like “The Bloggers”, “Sophie Elises World” and “Team Ingebrigtsen” have taken over at TV2 and NRK. What is it about this genre that appeals to so many people? Do reality TV share similar dramaturgy with scripted TV shows? And what is it really like to become a “character”. We invite Linnea Myhre, Sophie Elise and Vegard Normann to discuss the state of reality TV.

Moderator: Ingvild Dybfest Dahl

TILBAKE