Back to All Events

Gåten: Dramaturgiens grunnelement

Sal 3 10.00 - 11.30

Mesterklasse med Audun Engelstad

Kriminaldramaets store utfordring er å holde interessen oppe for fortellingens hvem, hva og hvorfor gjennom en hel sesong. Med andre ord: kunsten å vedlikeholde en gåte. I denne mesterklassen vil du få et innblikk i sentrale prinsipper om hvordan kriminalgåten kan håndteres innenfor mange av kriminalsjangerens ulike former. Du vil også se eksempler på teknikker for å ikke miste publikum etter at liket er identifisert, ranet er gjennomført, eller planene for attentatet er oppdaget.

Audun Engelstad er professor i audiovisuelle medier ved Høyskolen Innlandet og har forsket på dramaturgien i klassiske krimfortellinger. Han har bred erfaring med undervisning i film- og fjernsynsvitenskap.

Sesjonen er på norsk.

Earlier Event: September 27
Den andre bølgen: nettdramas utvikling