Nordiske Serienetter er en del av Nordiske Seriedager som er ment for seriepublikum. Her kan du møte folkene bak dine favorittserier og får muligheten til å bli oppdatert på det aller siste innen serier. Du kjøper billett til en hel kveld med førpremierer, visninger, work in progress, intervjuer med skuespillere, regissører og manusforfattere.

Her er noe av det du kan oppleve på Serienettene:

Vi elsker Side om Side

SideomSide.jpg

Skuespillerne fra Side om Side samles i sofaen og snakker ut! Blogger og forfatter Linnea Myhre er seriens største fan og spør om alt hun lurer på – og litt til.  Side om Side er en megasuksess for NRK TV og dette er første gang skuespillerne og serieskaperne møter publikum på denne måten. Ikke gå glipp av dette!

 

Alt du vil vite om Westworld

Ingrid+PortraitBW.jpg

Vi har siden oppstarten av Nordiske seriedager prøvd å få Westworld stjernen Ingrid Bolsø Berdal til festivalen vår, og i år kommer hun! Endelig skal vi få høre alt om hva som skjer på Westworld settet, hvordan fikk hun rollen og hvordan er det å jobbe med stjerneregissør Jonathan Nolan i dette rare, men fantastiske universet der western møter Science Fiction. Ingrid blir intervjuet av Hasse Hope

 

Kahoot

Einar_Tørnquist.jpg

Serienerd og quizlegende Einar Tørnquist byr på tricky og morsomme spørsmål fra serienes verden. Her får du vite om du kan kalle deg en ordentlig serienerd eller om du bør bruke høsten på å se deg opp. Vinneren kan vente seg en kul overraskelse.

 

Making a murderer fortsetter

Netflix-dokumentaren Making a Murderer er uten tvil blant de mest omtalte og fascinerende true crime-historiene fra det siste tiåret. Hvorvidt Steven Avery er uskyldig eller utsatt for justismord har vært et hett diskusjonstema rundt alt fra bardisker til lunsjbord.

Så langt har historien tatt utgangspunkt i Steven Avery og hans familie, men nå kommer historien fortalt fra politiet og rettsapparatets side. Med Convicting a Murderer gir den prisvinnende amerikanske regissøren og produsenten Shawn Rech seerne flere biter til puslespillet, som kan ta oss enda nærmere et fullstendig bilde av hva som har skjedd. På Nordiske Seriedager gir han oss et unikt innblikk inn i hvordan de har jobbet med serien og Europapremiere på de første klippene fra Convicting a Murderer. Moderator: Asbjørn Slettemark.

Andy_Colburn_Sync.01_53_17_14.Still005.jpg
 

Hemmeligheten bak verdens største sitcom; Friends. Thomas Giertsen møter Marta Kauffman  

Til tross for at serien gikk av lufta i 2004, klarer vi ikke å gi slipp på den og den får fremdeles nye fans over hele verden. Hvorfor er det så mange 20-åringer som ønsker å streame en 20 år gammel serie om en gjeng i 20-årene som henger på en café?

Thomas Gjertsen har tusen spørsmål til Marta Kauffman når hun kommer til Nordiske Seriedager for å dele av sin kunnskap. Du vil vel ikke gå glipp av det?

 

Lykkeland 

Storsatsinga "Lykkeland" skildrer det norske oljeeventyret, og har kostet rundt 100 millioner kroner. Kan en så ambisiøs produksjon leve opp til forventningene? Vi møter noen av de mest profilerte skuespillerne fra serien i samtale med Aftenpostens serieekspert Cecilie Asker.

Den allerede prisvinnende dramaserien får eksklusiv førpremiere under Seriedagene.

 

Kielergata

TV2s store dramasatsing høsten 2018 handler om Jonas som er bosatt i Kieler gata der han har stiftet familie i den søvnige småbyen Slusvik, også kjent som Skandinavias minst kriminelle sted. Her er alt fryd og gammen, ingen gjør en flue fortred. For Jonas, med sin mørke fortid, så er dette det perfekte skjulested.

Vi har sett traileren og gleder oss til å se den eksklusive førpremieren under Seriedagene. Vi får også et unikt møte med serieskaperne og noen av skuespillerne.