Y

Chase har produsert, skrevet og regissert flere prisvinnende tv-serier. Han vant sin første Emmy i 1978 for The Rockford Files og har siden mottatt en rekke  priser for sine filmer og serier. Han er serieskaperen av Sopranos, som hadde premiere i januar 1999, og som er anerkjent som et fenomen i Amerikansk TV og populærkultur og har bl.a vunnet 21 Emmys og fem Golden Globes. Han er nå aktuell med spillefilmen “Many Saints of Newark” med premiere i høst.

David Chase

Flash photography, Dress shirt, Forehead, Nose, Chin, Black, Human, Tie, Jaw, Collar

Amy E. Duddleston

Facial expression, Dress shirt, Street fashion, Clothing, Outerwear, Shoulder, Smile, Neck, Sleeve, Collar

Hovedklipper, Mare of Easttown

Duddleston er en amerikansk tv- og filmklipper fra Arizona med over 30 års erfaring. Hun klippet remaken av filmklassikeren Psycho i 1998 og har jobbet med tv-serier som The Killing, Dexter og In Treatment. Hun var ansvarlig klipper for HBO-serien Mare of Easttown og ble i sommer nominert til to Emmy-priser i kategorien Outstanding Single-Camera Picture Editing for episodene "Fathers" og ""Miss Lady Hawk Herself".
Heitmann har lang erfaring fra dramaserier. Hun har jobbet 15 år som drama-fotograf i NRK, og 10 år som klipper. Med serier som «17» (sesong 2-4), ROT, «Lik Meg» og «Hode i klemme», har hun særlig fokus på serier for ungdom og unge voksne.

Christine Heitmann

Personal computer, Output device, Head, Smile, Peripheral

Regissør, produsent og CEO for produksjonsselskapet Mad Rabbit

Kari Skogland er en kanadisk regissør og produsent med over 25 års erfaring fra Hollywood. Hun ble plukket ut som en av Hollywood Reporters "Ten Directors to Watch" for spillefilmen Frihetens pris fra 2002, som hun både skrev og regisserte. Hun vant en BAFTA i 2018 for The Handmaid's Tale og ble samme år nominert til en Emmy. Skogland var våren 2021 eksekutiv produsent og regissør for alle episodene av Disney+-serien Falcon and the Winter Soldier, og hun har også serier som Boardwalk Empire, The Walking Dead, Vikings, The Americans og House of Cards på sin innholdsrike cv.


Kari skogland

Flash photography, Forehead, Cheek, Eyebrow, Smile, Eyelash, Jaw, Ear

Englestad er professor i film- og tv-vitenskap ved Høgskolen i Innlandet. Han har spesialisert seg på fortelleteori, sjanger og produksjonsstudier.

Audun Engelstad

Vision care, Forehead, Hair, Glasses, Chin, Smile, Beard, Jaw, Eyewear, Happy

Seierstad er redaksjonssjef for publisering og internasjonalt program innkjøp i NRK Super. Han har fortid fra NRK TV, innkjøp og som mangeårig kanalsjef for NRK3.

Andreas Seierstad

Dahl er nordisk direktør i ViacomCBS. Han har en lang karriere bak seg i TV-bransjen, blant annet fra Canal Digital og MTV Networks. De seneste 15 årene har han har ulike lederroller i ViacomCBS – et av verdens største medie- og underholdningsselskaper, som blant annet står bak strømmetjenesten Paramount+ (lansert i Norden våren 2021). Dahl tiltrådte stillingen som nordisk direktør 1. oktober 2018.


Jesper Dahl

Dress shirt, Smile, Sleeve, Gesture, Beard

Veberg har vært journalist i Aftenposten siden 2015 og har blant annet jobbet i Si ;d og i podcasten Forklart. Nå jobber han som kulturjournalist med hovudfokus på teknologi og medier.

Han har tidligere jobbet i fremtiden.no, Universitas og NRK.
Anders Veberg

Dress shirt, Forehead, Face, Cheek, Chin, Eyebrow, Shoulder, Mouth, Beard

Prebensen er utdannet medieviter og jobber som analytiker i NRK med publikums segmenter, strategi og drama.

Iacob Christian Prebensen

Vision care, Forehead, Glasses, Eyebrow, Beard, Human, Jaw, Eyewear, Black-and-white, Ear

Tveito har mastergrad i teknologi, innovasjon og kunnskap og jobber som kvalitativ analytiker i NRK, som betyr at han snakker med folk for å finne ut hvorfor de gjør som de gjør.

Vegard Tveito

Dress shirt, Human body, Flash photography, Smile, Cheek, Beard, Eyelash, Neck, Jaw

Svennevig has a degree in media studies and currently works in NRK's strategy and media division. He is head of VOD planning at NRK's streaming service NRK TV, where he is responsible for the content catalogue.

Jørgen Svennevig

Dress shirt, Forehead, Smile, Outerwear, Beard, Jaw, Neck, Sleeve, Standing, Mammal

Hanisch har vært professor i produksjonsdesign ved den Internasjonale filmskolen i Køln siden 2018. Han har samarbeidet mye med Tom Tykwer og fikk i 2007 flere priser for beste produksjonsdesign for Tykwer’s Parfymen. Han gjør produksjonsdesign på Babylon Berlin, men er hos oss først og fremst for å fortelle hvordan han skapte det fantastiske universet i suksesserien The Queen’s Gambit.

Uli Hanisch

Vision care, Dress shirt, Facial hair, Glasses, Chin, Beard, Eyewear, Sleeve, Collar

Bø er professor i design for film og media ved Stockholms Konstnärliga Högskola.

Hun har ledet designutdanning for film ved en rekke filmskoler og universiteter i Skandinavia og Storbritannia. Eli forsker på metoder for narrativ design og på hvordan rom, sted, arkitektur og objekter påvirkes som fortellerverktøy i nye digitale formater, plattformer og virtuelle produksjonsprosesser.

Eli Bø

People in nature, Vision care, Flash photography, Glasses, Smile, Standing, Happy, Yellow, Eyewear, Grass

Sundet er medieforsker ved Universitetet i Oslo. Hun har nylig skrevet boka "Television drama in the age of streaming", som baserer seg på studier av kjente norske tv-serier, observasjon i NRK og over 100 intervjuer med tv-eksperter og fans.

Vilde Schanke Sundet

Vision care, Forehead, Glasses, Face, Nose, Cheek, Lip, Eyebrow, Jaw, Happy

Calmeyer er en norsk regissør som er utdannet ved Den Norske Filmskolen. Hun har regissert tv-seriene Twin og  Nudes. Hun er for tiden i etterarbeid med sin spillefilmdebut, Storm. Internasjonal erfaring: Young Royals og Behind her Eyes ( 2021)

Erika Calmeyer

Flash photography, Hair, Face, Hairstyle, Eye, Plant, Wood, Black-and-white, Tree, Grey

Sewitsky er utdannet ved Den norske filmskolen. Hun har vært medregissør på NRK-seriene Himmelblå og Koselig med peis. I 2011 vant hun «World Cinema Grand Jury Prize, Dramatic» under Sundance filmfestival for komedien Sykt lykkelig. Internasjonal erfaring:  Black Mirror, Castle Rock, Monsterland and A Very British Scandal.

Anne Sewitsky

Facial expression, Forehead, Nose, Cheek, Skin, Lip, Chin, Smile, Eyebrow, Shoulder

Martens er manusforfatter og regissør og er internasjonalt anerkjent for sin evne til å levere stilig , kreativ action og spennende thriller drama. Han fikk sitt gjennombrudd med den norske komedie-thrilleren Arme Riddere. I 2012 ble Magnus en av "Variety's 10 Euro-Directors to Watch". Han er aktuell som konseptuell regissør på den nye norske serien Furia. Internasjonal erfaring: Banshee, 12 Monkeys, Power, Marvel's Luke Cage, Good Behavior, Longmire, Marvel's Agents of SHIELD, Will and Fear the Walking Dead. I 2019 regisserte  Martens piloten og flere episoder av den nye Walking Dead-Spin off serien: Walking Dead: World Beyond.

Magnus Martens

Flash photography, Street fashion, Outerwear, Hairstyle, Smile, Eyebrow, Beard, Mouth

Berg er kommunikasjonsrådgiver i Norsk filminstitutt og medieviter med masteroppgave om målgruppedefinisjon i norsk film. Berg har bakgrunn som journalist, fengselsbetjent, øl-lærer, musiker og fra Tollvesenet.  

Jakob Berg

Dress shirt, Forehead, Hair, Chin, Eyebrow, Beard, Neck, Jaw, Collar

Filmfotograf Pål Bugge Haagenrud har hatt foto på Exit, Dag, Lilyhammer, Wisting, Beforeigners, Side om Side, Swedish Dicks, Det tredje Øyet og mye annet. Han er også medeier i Moviebird.

Pål Bugge Haagenrud

Vision care, Dress shirt, Forehead, Hair, Glasses, Smile, Eye, Beard, Eyewear

Schwind er medieviter og førsteamanuensis ved Høyskolen Kristiania i Oslo. Han forsker på medialiseringen av humor, blant annet komediesjangrene, politisk satire, transnasjonal humor og komedie, og forholdet mellom humor og tabu. Han ga ut «Friends – A Reading of the Sitcom» (Palgrave, 2019) med medforfatter Simone Knox. Boka er den første omfattende akademiske analysen av seriefenomenet Friends. I tillegg er han medlem i panelet til Rushprint podcasten Filmsamtalen og står bak podcasten TYSKERNE, om tysk politikk og kultur.Kai Hanno Schwind

Dress shirt, Forehead, Hair, Chin, Beard, Neck, Jaw, Sleeve, Grey, Collar

Norsk komiker, artist og skuespiller. Han slo gjennom i 2016 med kjendisparodier på Instagram. Siden 2019 har han gjort suksess med humorserien Førstegangstjenesten på NRK TV og laget podkasten Friminutt sammen med Mikkel Niva for NRK.
Herman Flesvig

Human body, Bird, Head, Eye, Vertebrate, Organ, Beak, Macaw, Parrot, Neck

Elvestad er en norsk komiker, skuespiller og programleder. Han er kjent som mannen bak rollefiguren «Timothy Dahle» fra «Nissene på låven», «Get Ready to Be Boyzvoiced» og «Nissene over skog og hei». Elvestad ledet også det populære sport- og humorprogrammet «Golden Goal» på TV 2 i nesten ti år.


Henrik Elvestad

Flash photography, Smile, Sleeve

Khan-Østrem er Oslo-kommentator i Aftenposten. Hun har tidligere jobbet som forlagsredaktør i Aschehoug, høyskolelektor i journalistikk ved Oslo Met, og som journalist i både avis og på TV. I 2019 gav hun ut boken “London. Blant gangstere, rabbinere, oligarker, rebeller og andre ektefødte barn av det britiske imperiet”.

Nazneen Khan-Østrem

Flash photography, Street fashion, Lip, Chin, Smile, Microphone, Temple, Neck, Sleeve, Happy

Adam Price er en internasjonalt anerkjent, prisbelønt manusforfatter og dramatiker som har skrevet en rekke TV-serier som har nådd et bredt publikum i land over hele verden.

Blant noen av Prices nye produksjoner er TV -serien Ragnarok, sesong 1-2 (Netflix Original, 2020 -), som er tilgjengelig på Netflix i mer enn 190 land. Videre er Price skaperen og forfatteren bak den kritikerroste og prisbelønte TV-serien Ride Upon the Storm (DR/ Danish Broadcasting Corporation, 2017-2018) og den BAFTA-vinnende serien Borgen, sesong 1-3 (DR/ Dansk kringkasting) Corporation, 2010-2013).

For tiden jobber Price med en ny sesong av det politiske dramaet Borgen som skal sendes på DR i 2022. Det vil deretter bli sendt på Netflix.
Adam Price

Dress shirt, Flash photography, Street fashion, Neck, Sleeve, Beard, Grey, Collar, Style, Black-and-white

Brandvik er forbundsleder i NHF, styreleder i SAFO (samarbeidsforumet for funksjonshemmedes organisasjoner) og styreleder for Beitostølen helsesportssenter. Tidligere leder for samfunnspolitisk avdeling i Uloba Independent Living Norge.Stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, Ordfører i Lindås kommune, Vise president i ENIL (European network on independent living) Medlem i advisory panel FRA (European Union Agency for fundamental Rights)
Tove Linnea Brandvik

Land vehicle, Automotive tire, Mobility scooter, Wheel, Glasses, Tree

Peterson er daglig leder for Døves Media, som leverer program på norsk tegnspråk til NRK, og ellers lager innhold til egen nett-tv-kanal (dovesmediatv.no). Peterson er statsviter og har tidligere vært leder for tegnspråkavdelingen I NRK, jobbet i departementsverden og vært generalsekretær for Norges Døveforbund.
Paal Richard Peterson

Vision care, Dress shirt, Street fashion, Forehead, Glasses, Smile, Chin, Human, Neck, Eyewear

Kamara er opprinnelig fra Sierra Leone og har tidligere engasjert seg sterkt for funksjonshemmedes likestillingskamp gjennom Norges Handikapforbund og ungdomsorganisasjonen NHFU. I 2021 ble hun programleder for Supernytt på NRK Super. Sally elsker å bruke sin kreativitet til å formidle det som skjer i verden, samt ta opp sosiale problemer. Hun mener det er viktig at flere barn får mulighet til å gjenkjenne seg selv når de ser på TV, filmer og TV-serier - da dette var noe hun selv aldri fikk muligheten til.
Salamatu Kamara

Hair, Wheel, Wheelchair, Smile, Tire

Tangen er avdelingsdirektør for utvikling, spill og film i Norsk filminstitutt. I over 20 år har han produsert prisvinnende dramaserier, spillefilmer, dokumentarer og kortfilmer. De mest kjente seriene til Anders er Lilyhammer og Norsemen som har vært hyllet av seere over hele verden. Den multiprisvinnende dramakomedien Dag har blitt anerkjent av flere kritikere og seere i Europa. Hans produksjoner har også vært en del av de største festivalene omkring i verden.
Anders Tangen

Glasses, Eyewear, Blue, Face

Celine er utdannet skuespiller. Hun har drevet Stella Casting i 27 år, har vært rollebesetter for ca. 60 norske spillefilmer samt TV- serier og endel reklame. Hun underviser på Den norske filmskolen og gjøre endel skuespiller coaching.
Celine Engebrigtsen

Forehead, Nose, Cheek, Skin, Lip, Smile, Eyelash, Mouth, Lipstick, Jaw

Jacobsen er politisk redaktør i Dagens Næringsliv. Han har tidligere vært leder for VGs kommentaravdeling og reporter og programleder i NRKs Dagsnytt Atten og Ukeslutt, samt programleder i podcasten Giæver og Joffen. Han var også produsent for den prisbelønte dokumentaren “Estonia - funnet som endrer alt” (2020).

Frithjof Jacobsen

Dress shirt, Outerwear, Beard, Coat, Sleeve, Gesture, Collar

Steenstrup er en svært anerkjent skuespiller, komiker, skribent og programleder.Gjennom sin mangefasetterte karriere har hun hatt hovedroller i flere populære filmer og TV-serier. Fra den verdensomspennende suksessen Lilyhammer og komedien En god nummer to, til det kommende Netflix-dramaet Ragnarok og den prisvinnende filmen Barn. Aktuell med sesong 2 av Pørni, serien hun både har skrevet manus til og spiller hovedrollen i.

Henriette Steenstrup

Kvernstrøm har vært ansatt i Monster siden 2003 og er en erfaren produsent med bred erfaring fra underholdning, utvikling og drama. Hun produserer for tiden Etterglød for NRK og sesong 2 og 3 av seersuksessen Pørni. Hun har også tidligere produsert dramaserier som Unge Lovende  for NRK og Blodtur for Netflix.

Ida Håndlykken Kvernstrøm

Smile, Forehead, Face, Nose, Hair, Cheek, Lip, Chin, Eyebrow, Eyelash

Førsund er journalist og forfatter. Han har bakgrunn som featurejournalist i Dagbladet og Dagens Næringsliv, foruten å ha vært delaktig i en rekke tv-produksjoner. De siste årene har han laget flere podkaster for NRK – blant annet «Familiene på Orderud», «Det svarte flagget» og «Tobias». Podkasten «Koht vil leve», laget for Aftenposten, ble kåret til årets radiodokumentar under Prix Radio. Før «Kohts bok» har Joachim Førsund også skrevet tre sakprosabøker og to romaner. Hans skjønnlitterære debut, «Jeg kunne gått hjem i blinde» (Forlaget Oktober 2009), ble nominert til P2-lytternes romanpris i NRK.

Joachim Førsund

Dress shirt, Flash photography, Facial hair, Chin, Beard, Sleeve, Grey, Collar, Black-and-white, Cool

Køhn er dramasjef i NRK, en rolle han har hatt siden 2013. Tidligere var han avdelingsdirektør i NFI. Han har også vært produsent i Maipo, ledet manusavdelingen i SVT og vært manusforfatter på tre TV-serier.

Ivar Køhn

Sletten er bildesjef i NRKs mediedivisjon og har ansvaret for presentasjon av programmer i NRKs strømmetjeneste NRK TV. Han har jobbet i filmbransjen i mange år og medvirket på flere spillefilmer og tv-serier i Norge og Sverige. Sletten har dessuten vært produsent for Tromsø Internasjonale Filmfestival og jobbet som redaksjonssjef for Program Riks i NRK Troms.

Reuben Sletten

Human body, Forehead, Nose, Cheek, Chin, Eyebrow, Shoulder, Eyelash, Jaw, Neck

Alte har 18 års erfaring fra musikkbransjen, som musikkprodusent, låtskriver, artistmanager, publisher og music supervisor. Han har bistått med musikk-rådgivning og klarering for produksjoner som Hjem til Jul 2, Supervention 2, SKAM, Bloggerne, Den 12. Mann. Med god forståelse for rettighetsbildet og lang erfaring med musikkens kreative prosesser, er Joachim et stor ressurs når det kommer til musikkleveranse for merkevarer og produksjoner.

Joachim Alte

Cricket cap, Hair, Forehead, Head, Chin, Eye, White, Beard, Neck

Rønningen har jobbet i NRK i nesten 30 år, de siste 20 årene som klipper og postproducer på dokumentarer og serier. Har god kunnskap om karakteroppbygging og dramaturgi etter flere workshops fra Maine Media i USA.

Morten Rønningen

Vision care, Glasses, Smile, Eyewear

Nymoen er leder for lyddrama i NRK. Fra 2016 – 2020 var hun teatersjef i Radioteatret. Gunhild har ledet fornyelsen av lyddrama i NRK, hun er utdannet dramaturg og har jobbet der siden 2009.

Gunhild Nymoen

Jheri curl, Forehead, Face, Smile, Lip, Chin, Eyebrow, Ringlet, Human, Fashion

Torjesen er  produsent for Lyddrama i NRK, siden januar 2021. Før det var hun podkastprodusent for Rubicon, hun er utdannet ved Westerdals i Oslo og skrev sin bachelor om hvordan fornye lyddrama og hørespillsjanger i Norge. Ingrid har produsert tre lyddrama for NRK, bl.a Turister, som ble nominert til Prix Europa/Berlin i  2020.

Ingrid Torjesen

Hair, Face, Smile, Skin, Lip, Chin, Eyebrow, Photograph, White, Organ

Wiig er en norsk skuespiller, forfatter, manusforfatter og serieskaper. Hun har medvirket i serier som Koselig med peis, Mammon og Frikjent.

Hun har sammen med Siv Rajendram Eliassen skrevet og utviklet suksesserier som  “Frikjent” og “Heksejakt”

Eliassen er manusforfatter med bred erfaring fra TV-drama. Hun har en mastergrad i sosiologi og var i ferd med å utdanne seg til psykolog, da hun begynte i TV2. Hun har medvirket til serier som Størst av alt, Kodenavn Hunter og Den som dræber. Sammen med Anna Bache Wiig står hun bak suksesseriene “Frikjent” og “Heksejakt”

Anna Bache Wiig

Siv Rajendram Eliassen

Facial expression, Forehead, Hair, Skin, Chin, Smile, Eyebrow, Shoulder, Eye, Neck

Ine er utdannet fra Statens teaterhøyskole og ansatt ved Nationaltheatret. Hun har hatt roller i en rekke norske norske filmer og TV-serier som «Norske byggeklosser», «Jul i Blodfjell» og «Aldri voksen», og vant i 2012 Gullruten for beste kvinnelige skuespiller for sin rolle i «Helt perfekt» Den samme rollen vant hun komiprisen for i 2015 og 16.

Atle er komiker, skuespiller og manusforfatter og kjent fra TV-suksesser som Ut i vår hage, Etaten og Dag, i tillegg til en rekke filmer og forestillinger. Han er for tiden aktuell med standup-showet 12 gode råd.

Sammen med Bård Tufte Johansen vant han Leif Justers ærespris for 2020 for dette showet.

Ine Jansen

Atle Antonsen

Shoulder, Beard, Neck, Sleeve, Textile, Waist

startet karrieren sin på slutten av 80 tallet som klipper i TVNorge. Han ble etterhvert produsent og var med å utvikle og produsere mange av TVNorges største suksesser som Casino, Reisesjekken, Klart Svar.

På midten av 90 tallet ble han «headhuntet» av Egmont for å starte opp Nordisk Film sitt produksjonsselskap i Norge. Nordisk Film produserte underholdning, spillefilm og TV-drama.

Tidlig 2000-tall startet Olav Øen og Trond H Kvernstrøm opp Monster som fort ble et av Skandinavias største produksjonsselskap med Monster Entertainment, Monster Scripted, Monster Format, One Big Happy Family mfl.

Monster gruppen ble i 2008 solgt til Capman og sammen gjennomførte de en «buy and build» prosess i Norden og etablerte Nice som morselskap og hadde produksjonsselskaper i alle Nordiske land. Gruppen ble solgt til Nent i 2013 og Trond forlot selskapet og ble Kanal og Programdirektør i TV2.

I 2017 etablerte Christian Steen og Trond H Kvernstrøm reklame og produksjonsbyrået The Oslo Company som bl. a har produsert Hjem til Juli for Netflix.

Trond H Kvernstrøm

Vision care, Forehead, Glasses, Smile, Hairstyle, Black, Human, Eyewear, Black-and-white, Standing

Øyen er dramasjef i Discovery. Han hadde fra 2010 til 2020 ansvaret for TVNorge og Discovery sin humorsatsing, og står blant annet bak kanalens lange rekke av humordrama, som Neste Sommer, Helt Perfekt, Hvite Gutter og Sigurd fåkke pult. Øyen er utdannet medieviter, og har lang fartstid som executive produsent.


Rasmus Øyen

Forehead, Head, Outerwear, Eyebrow, Mouth, Jaw, Sleeve, Beard, Grey, Black-and-white

Pål er utdannet innen media og TV-produksjon ved NTNU Trondheim har over 20 års erfaring fra TV-bransjen I PLAN-B har han utviklet og produsert serier som «Tjukken og Lillemor» og «Truls a la Hellstrøm».

«Kjære landsmenn» er hans debut som serieskaper og dramaprodusent.Pål Huuse

Vision care, Glasses, Smile, Beard, Eyewear

Hallvar er utdannet fra regilinjen på Den norske filmskolen og vant Student Acadamy Awards for sin eksamensfilm Tuba Atlantic. Han har hatt regi på utallige episoder av «Neste sommer» og «Helt Perfekt». I disse dager er han aktuell med sin langfilmdebut «Alle elsker Johan».

Hallvar Witzø

Flash photography, Atmospheric phenomenon, Sky, Outerwear, Snow, Mountain, Beard, Highland, Travel, Happy

Sommer har jobbet for TV 2 siden 2015, først som humorsjef og prosjektleder, og siden august 2021 som dramasjef med innholdsansvar for kanalens dramasatsninger. Hun jobber i drama-tospann med prosjekteier Linn Thorkildsen i det hun selv kaller «verdens minste - men raskeste - dramaavdeling». Fra 1999 til 2015 var Alice produsent og manusforfatter i Rubicon TV med vekt på humorproduksjoner (Torsdagsklubben, Rikets Røst, Golden Goal, Samurai Sikkerhet, En LUN aften med Golden og Antonsen, Endelig fredag, Norges herligste), og skrev dessuten for NRK i perioden 1997-2003 (Åpen post, Nytt på nytt, Uti vår hage, Melonas, Café med Robert Stoltenberg). Hun har også bidratt som tekstforfatter til sceneforestillinger (Otto Jespersen: Stolt, hvit og vanskelig, Antonsen og Golden: Tilnærmet lik sant, Thomas Giertsen slår i hjel 4624 sekunder, Kvinner på randen krysser sine spor, og ble tildelt Komiprisens fagpris i 2004 sammen med manusmakker Anne Bjørnstad.

Alice Sommer

Street fashion, Clothing, Joint, Lip, Outerwear, Smile, Shoulder, Coat, Neck, Sleeve

Haug har jobbet som manusforfatter, konsulent og opphavsmann på diverse TV-produksjoner både nasjonalt og internasjonalt. I 2010 ble han ansatt som prosjektleder i TV 2 med ansvaret for å lede satsningen på TV-drama. I 2015 ble det opprettet en egen drama-avdeling i TV 2, og Haug ble formelt ansatt som dramasjef. Våren 2021 sluttet Haug i TV 2 og jobber i dag som Head of Drama Series Development i HBO Nordic.
Christopher Haug

Facial hair, Forehead, Chin, Eyebrow, Hairstyle, Moustache, Face, Beard

Johnsen er en prisvinnende regissør og forfatter. Hennes første spillefilm Vinterkyss var Norges Oscar-kandidat, vant to Amandapriser og The Grand Jury Prize på AFI Fest. Hun fulgte opp med flere prisvinnende filmer, bl.a Upperdog og Rosemari.

Sara Johnsen er serieskaper og manusforfatter av suksess-serien 22.juli sammen med Pål Sletaune.


Sara Johnsen

Photograph, Human

Sletaune er en av Norges ledende manusforfattere og regissører, og har vunnet flere priser for både sine filmer og tv-serier. Hans første spillefilm Junk Mail ble blant annet valgt ut som Norges Oscar-kandidat, vant Amanda for beste film og ble valgt til kritikeruken under Cannes-festivalen, der den ble tildelt topp-premien i sin kategori. Sletaune er også kjent som en av regissørene av suksess-serien Okkupert. Han er sammen med Sara Johnsen skaper og regissør for den prisvinnende serien 22.juli som handlet om hverdagsheltene som tok grep etter terrorangrepet i Norge.Pål Sletaune

Flash photography, Face, Black, Grey, Beard, Black-and-white

Serieskaper Linn-jeanethe Kyed er utdannet manusforfatter fra Den norske filmskolen på Lillehammer, og har en bachelor i Medier og kommunikasjon fra Høgskolen i Oslo. I 2012 ble hun Oscar-nominert for «Tuba Atlantica». Hun har skrevet manus til serier som Gullruten-vinnende «Heimebane», til Amanda-vinnerne «Børning 1» og «Sammen om drømmen» samt dokumentarene «Magnus» og «Born2Drive». Linn-Jeanethe er oppvokst på Ulefoss, som ligger tett på Bø, der handlingen i «Rådebank» utspiller seg, og hadde derfor god kjennskap til miljøet. «Rådebank» har blitt en kritiker og publikumsvinner, og er en av NRKs mest strømmede serier med over en million seere.Linn-Jeanethe Kyed

Marie Hafting har en bred erfaring som manusforfatter. Hun har utviklet og skrevet på serier som «Mellom oss», «Unge Lovende» og «En får værra som en er». I tillegg har hun vært showrunner for ”Hotel Cæsar” og jobbet med utvikling for flere produksjonsselskaper. Marie har også skrevet teaterstykker og har en mastergrad i teatervitenskap fra Universitet i Oslo.Marie Hafting

Forehead, Smile, Cheek, Joint, Skin, Head, Lip, Chin, Arm, Eyebrow


Hagen er produsent i Motlys og mest kjent for å stå bak suksessen Heimebane sammen med sin mann Johan Fasting .
Vilje Kathrine Hagen

Facial expression, Head, Eyebrow, Black-and-white, Hairstyle, Photograph, White, Black, Face, Hair

Journalist i Aftenposten, hvor han anmelder tv-serier og skriver om krimlitteratur.
Asbjørn Slettemark

Facial hair, Chin, T-shirt, Beard

Kulturredaktør i Aftenposten og har over 20 års erfaring innen kulturjournalistikk.Cecilie Asker

Polka dot, Skin, Neck, Forehead, Beauty, Eyebrow, Lip, Hairstyle, Face, Hair

Nilsen er mangeårig musikk-, film- og serieanmelder i VGMorten Ståle Nilsen

Vision care, Alcoholic beverage, Glasses, Stemware, Cocktail, Tableware, Drinkware, Cool, Barware, Drinking

VP Nordic scripted content, NENT Group.

Hun er for andre år på rad i panelet til Dramasjefenes Toppmøte og vi er spente på å høre hennes tanker om fremtidens Nent Group


Camilla Rydbacken

Blond, Cheek, Forehead, Head, Chin, Eyebrow, Skin, Hair, Face

Hedenstad er film- og seriekritiker i NRK Filmpolitiet. Hun skravler om tv-serier både på radio og i podkast, og skriver anmeldelser for NRK.no.

Marte Hedenstad

Forehead, Nose, Smile, Cheek, Lip, Chin, Hairstyle, Eyebrow, Mouth, Eye

Kaveh jobber for tiden som forfatter og produsent i NRK, der hun har jobbet med titler som Norsk-ish, Rådebank, 17 og Kongen av Gulset.  


Melike Leblebicioğlu Kaveh

Ibrahim har jobbet mange år som researcher og manusforfatter i NRK P3`s TV-redaksjon. Senere ble hun produsent i samme avdeling, og produserte Faten tar valget, og dramaserien "17" og "18" mm. De siste to årene har hun vært utviklingssjef for drama i produksjonsselskapet The Oslo Company, hvor hun også er executive produsent på flere dramaserier blant annet "Alt du elsker".Nora Ibrahim

Flash photography, Street fashion, Forehead, Face, Hair, Lip, Chin, Smile, Eyebrow, Sleeve
Black, White
Graphic design, Snapshot, Brand, Black-and-white, Trademark, Logo, White, Black, Font, Text
Black, White
Black, White
Logo, Font, Text
Black, White
Graphic design, Text, Logo
Text, Font

Finn veien til Vega Scene

Finn veien til Ingensteds

Vega Scene // ingensteds
30. september 2021

Full logo_hvit.svg